Nejnovější recenze ze sekce Kompasy a buzoly
Jednoduchý a přesný
- Funguje přesně pouze mimo auto
- Jako komas doporučený pro off road nefunguje. Je silně ovlivněný odchylkami magnetického pole v aute
Oproti propagaci není kompas vhodný do auta
Buzola jako buzola funguje, ale těžko říct jak dlouho? Nedostatečné označení některých prvku a celkové provedení nic moc...
je funkční, ale přesnost funkce si nemohu zatím ověřit, jde spíše o dekoraci a to jsem si také objednal.
- Plast je lehce poškrabatelný
- Poutko mohlo být kratší, aby mi kompas nebouchal o opasek
Chtěl jsem přesný kompas a u tohoto produktu mě zaujalo manuální seřizování magnetické deklinace. Podle informací z internetu odpovídá odchylka pro ČR na rok 2018 4.59° východně, což souhlasí (na horním oranžovém kroužku je šroubek a pod ním hodnota). Čárky jsou ale malé, takže seřizování nejdřív tak jednou za 5 let. Chápu, že je to švédská značka, ale vzhledem k materiálu, by odpovídala spíš poloviční cena.
- poměr cena/výkon
- Ohavná krabička....
Tento kompas jsem si vybrala, protože je v dřevěné krabičce a výrobce uvádí, že je na něj možné vygravírovat text. Ovšem tak ohavný lak, který vypadá jako plast špatně přetřený na mahagon, takový jsem viděla možná za socíku. Chtěla jsem kompas věnovat jako dárek a na krabičku vygravírovat věnování, ale to bych se musela stydět. Kompas je v pořádku, tomu nic není, ale musím si nechat vyrobit jinou dřevěnou krabičku.
- lehoučká
- Kvalitní kompas od kavlitního výrobce
- Možnost umístit na jakýkoliv kajak
- Dobrá cena, kvalitní zboží
- Makičký
- Lehký a odolný
- Příliš malá stupnice, špatně se odečítá
- Rychlá! Dobře viditelná.
- Ukazuje...
- Asi to jen tak nerozbiju
- kompas je spolehlivě funkční, vypadá retro, doporučuji všem
- rychlá orientace
- měřítka
- stupně nemají iluninizaci
poměr cena a kvalita +++
- Kovové tělo
- Velmi hezké zpracování
Buzola je opravdu velmi hezky zpracovaná, kvalitní kovové tělo působí odolně. Určitě doporučuji.
Vhodné pro základní orientaci. Při nákupu se choval jako naprosto nefuknční. Bylo to způsobeno čipem, který byl zalisován přímo pod kompasem. Po vybalení v pořádku.
- Velmi dobře skladný :)